Да допуснеш два гола в продължението и да се пречупиш под напрежението е признак на малък клуб" - тези думи на Димитър Бербатов за "Манчестър сити" породиха задочна дискусия между него и мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола.

В анализ пред английските медии за отпадането на "Сити" от Шампионската лига, Бербатов и бившият му съотборник в "Манчестър юнайтед" Патрис Евра разкритикуваха "гражданите" и Гуардиола. Думите на французина бяха, че мениджърът не може да тренира играчи с характер.

На пресконференция преди двубоя с "Уест Хем" Гуардиола беше питан за коментар и по тази тема.

"Не видях този характер от тях, за който говорят, когато ги унищожавах с "Барселона" в два финала в Шампионската лига", отговори Гуардиола, припомняйки финалите в Шампионската лига през 2009 и 2011 г., в които каталунците победиха "Юнайтед" с 2:0 и 3:1.

"Говорим за същия характер, който показахме в двата мача с "Реал". Не може да говориш за липса на характер, защото си допуснал два гола, след като в същото време си имал възможности да вкараш. Играчи като Бербатов, Евра и Кларънс Зеедорф са играли на това ниво, но не видях такъв характер от тях", добави Гуардиола.

Според него "Сити" е отговорил подобаващо на критиките с представянето си на терена. "В последните четири мача вкарахме 22 гола, а това е невероятен характер".

Дневник