Ливърпул" е носител на Купата на футболната асоциация (ФА къп) след победа над "Челси" с дузпи. В редовното време финалът на "Уембли" завърши 0:0, като голове не паднаха и в продълженията. При наказателните удари червените се наложиха с 6:5.

Това беше втори финал между двата тима през този сезон, който отново беше решен след дузпи. През февруари "Ливърпул" се наложи в Купата на Лигата.

Противно на очакванията срещата не предложи много атрактивни моменти, както и чисти голови положения. В хода на двубоя "Ливърпул" загуби двама от важните си играчи Мохамед Салах и Върджил Ван Дайк, заменени заради травми.

За осми път в историята си "Ливърпул" печели ФА къп, както и за пръв от 2006 г. Тимът вече се изравни с "Челси" и "Тотнъм" по брой на отличия в турнира на третото място зад "Арсенал" (14) и "Манчестър юнайтед" (12).

"Челси" загуби за трета поредна година в турнира, както и общо за осми път.

В хода на срещата голове нямаше и така се стигна до дузпи. При тях Сесар Аспиликуета удари греда, а изстрелът на Мейсън Маунт беше спасен от вратаря на червените Алисон. За "Ливърпул" пропусна единствено Садио Мане.

Дневник