Тервел Пулев записа първа загуба на професионалния ринг, след като отстъпи по точки срещу руснака Сергей Ковальов. Двамата се изправиха в 10-рундов мач в полутежка категория в зала "Форум" в Лос Анджелис.

Пулев се надяваше да остане непобеден при професионалистите и да има шанс да се бие за световна титла. Българинът вече е с баланс от 16 победи и една загуба.

Ковальов (39 г.) е най-сериозният съперник в професионалната кариера на Пулев. Руснакът държеше световните титли в лека тежка категория на IBF в периода 2014-16 г., както и на WBO между 2013 и 2019 г.

Съперникът на Пулев водеше в по-голяма част от срещата, нанесе по-чисти удари и беше подготвен. Българинът опита да атакува по-мощно в последните два рунда, но беше контраатакуван успешно.

В подгряващата среща на галавечерта в Лос Анджелис успех постигна и Кубрат Пулев. Той победи след съдийско решение американеца Джери Форест. Въпреки че 41-годишният боксьор имаше предимство, той не успя да нокаутира съперника си, като се нуждаеше от всички 10 рунда, за да приключи двубоя.

Преди двубоя имаше нервни моменти, след като се появи проблем с ръкавиците, а Пулев предостави своите на Форест.

Кубрат Пулев постигна 29-а победа на професионалния ринг, като остава и с две поражения. Това беше първи мач за него от декември 2020 г., когато загуби в спор за световната титла с Антъни Джошуа.

"Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача", каза Пулев и си пожела да се бие с водещо име в дивизията.

"Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10".

Дневник