Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов подписва с "Левски" с намерение отборът да постига успехи и да се бори за челните места в първенството. На представянето си при сините 34-годишният футболист се развълнува и заяви, че положителната енергия за един клуб е по-важна от парите.

"Не искам да плача, но когато говориш за "Левски" и нещо ти трепва. Всички са много щастливи, че се връщам в клуба", каза Попов на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистът призна, че ситуацията в "Левски" в последните месеци го е накарала да се върне.

"Имам много приятели от "Левски", те ме запознават с много истории. Научих за една как човек имал два билета повече и искал да ги подари, но са му отказали, а са искали да ги купят, за да помогнат на клуба. Такива дребни неща ме карат да се замисля. Искам да се върна в "Левски", за да дам нещо на клуба", каза Попов и обясни как е взел решение да се завърне в отбора.

"Първият контакт беше направен преди няколко месеца, изобщо не съм мислил много. Някъде края на март, началото на април се разбрахме окончателно. Когато Станимир Стоилов ти звънне е голяма чест, не сме говорили за позиция на терена", добави Попов.


За него финансовата част също не е водеща: "През годините съм се старал да си наредя къщичката, за да може когато дойде този момент да не съм зависим от заплата".

Попов се завръща в българския футбол след 12 години в чужбина. Той премина в турския "Газиантеп" през 2010 г., след което игра за пет руски клуба "Кубан" (Кранодар), "Спартак" (Москва), "Рубин" (Казан), "Ростов" и "Сочи".

Той започна от юношеската школа на "Левски", след което дебютира в мъжкия футбол в "Литекс". Попов призна и за няколко оферти преди години да се завърне в България. "Имаше преди години от "Лудогорец", но няма смисъл да се връщаме назад. Също така господин Божков, когато беше на "Герена" имаше умопомрачителни суми, но мисля, че сега е точното време".

Един от факторите, които Попов определя като най-важни за завръщането си в "Левски" е да работи с треньора Станимир Стоилов.

"Играл съм много години в чужбина, но никога не съм крил, че съм научил най-много за футбола от Станимир Стоилов. Въпреки че съм работил с него само една година в "Литекс" и около една година в националния отбор. Другият треньор, който ми е оказал влияние,е Курбан Бердиев, с когото бях няколко месеца в "Рубин".,

Дневник