"Айнтрахт" (Франкфурт) е шампионът в Лига Европа след победа над "Рейнджърс" с дузпи. Срещата за отличието предложи много емоции, интересен футбол и не се реши в редовното време и продълженията. След тях тях резултатът беше 1:1 като Джо Арибо откри за "Рейнджърс" в 57-ата минута, а Рафаел Боре изравни в 69-ата.

При дузпите вратарят на германците Кевин Трап спаси една, а всички негови съотборници бяха точни.

Купата е втора в историята на "Айнтрахт" след тази през 1980 г. Шотландците губят втори финал в турнира след 2008 г.

Тимът от Франкфурт завършва паметно участие в Лига Европа през този сезон, като не загуби нито един мач в турнира. В груповата фаза германците бяха с три победи и три равенства, а в елиминациите отстраниха последователно "Бетис", "Барселона" и "Уест Хем", за да стигнат до финал.

"Айнтрахт" си гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон, независимо че завършва 11-и в Бундеслигата.

Двубоят се игра на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля пред пълни трибуни и невероятна атмосфера. Феновете на двата отбора не спряха да ги подкрепят през цялото време и вдигаха голям шум.

Атмосферните условия също бяха тежки, като срещата започна при температури над 32 градуса, но въпреки това двата състава играха в много високо темпо.

През първата част "Айнтрахт" игра малко по-директен футбол и създаде повече положения. Германският тим имаше три отлични шанса да открие резултата, но не го стори. Освен това съставът от Франкфурт имаше и претенции за дузпа. "Рейнджърс" задържаше повече топката, но с по-малко чисти положения.

Второто полувреме беше малко по-предпазливо за двата отбора, но темпото не спадна. В 57-ата минута защитата в бяло допусна много груба грешка, което позволи на Арибо да се озове сам пред вратата и той с удар по тревата откри резултата.

"Айнтрахт" все пак отговори 12 минути по-късно. Поредната акция на Филип Костич от крилото намери Боре в наказателното поле и той вкара.

Двата гола бяха единствените точни удари след почивката, а по-късно се стигна до продължения. В тях "Рейнджърс" игра по-настоятелно и опита да стигне до успеха, но защитата в бяло и вратарят Кевин Трап се справиха, което доведе двубоя до дузпи.

При тях всички в бяло бяха точни, докато Аарън Рамзи, влязъл именно за ударите от 11-те метра, пропусна четвъртата за "Рейнджърс". Той стреля в центъра на вратата и Трап спаси. Боре не трепна за "Айнтрахт" при последната дузпа и така германците спечелиха.

Дневник