Трима български щангисти - Карлос Насар, Божидар Андреев и Мартин Тошев, са получили предложения да се състезават за Катар, съобщи "24 часа".

Председателят на федерацията Неделчо Колев, който е блокирал вписването на новото ръководство в лицето на Ариф Маджид, заяви пред "Дневник", че тримата са отказали. Колев посочи, че официално предложение във федерацията не е получавано.

Целта на Катар била да си осигури тримата водещи българи с поглед към олимпийските игри в Париж 2024. 18-годишният Насар стана световен шампион през декември.

Треньорът Иван Иванов е казал пред "24 часа", че не знае нищо по случая.

Проблемите в ръководството на щангите продължават почти година. На 28 май 2021 г. за председател беше избран Маджид, но до момента той не е вписан.

Министърът на спорта Радостин Василев даде срок до края на май да бъде намерено решение. "Предвид усложнената ситуация в БФВТ, продължаващите съдебни спорове за управление на централата и забавянето в документацията, която се изпраща към ММС, съм притеснен за развитието на спорта и отправям последно предупреждение към ръководството, че ако не уточнят вътрешните си взаимоотношения до края на настоящия месец, финансирането на БФВТ ще бъде прекратено от 1 юни", заяви той в началото на май.

Василев каза тогава, че министерството ще обезпечи финансирането на състезателите в щангите целево. "Те няма как да страдат заради спорове и нехайство от страна на ръководителите".

Дневник