"Хебър" си осигури участие в Първа лига от новия сезон в българския футбол. Отборът от Пазарджик победи "Септември" (Симитли) с 2:1 в последния 38-и кръг от Втора лига. Това е завръщане за тима в елита след 21 години.

Съставът, воден от Николай Митов, се нуждаеше от успех, за да бъде сигурен аз директното влизане в Първа лига. В крайното класиране "Хебър" завършва със 70 точки и е втори. Първите три тима "Септември" (София), "Хебър" и "Спартак" (Варна) влизат в елита с равни точки.

"Етър", който по същото време победи "Добруджа" с 3:2, завършва на четвърто място. Тимът от Велико Търново ще играе бараж.

"Много хора бързаха да ни отписват след една наша лоша серия, но те просто не гледат програмата. В последните кръгове отборите започнаха да се срещат по между си и това беше нашият шанс. Искам да благодаря на нашия президент Иван Папазов, който не спря да вярва в мене. В България треньорите бързо ги сменят след няколко лоши мача, но Папазов не се подведе и ми позволи да работя. А аз доказах, че е бил прав", каза треньорът на "Хебър" Николай Митов.

Дневник