"Царско село" приключва съществуването си след изпадането от Първа лига. Това обяви собственикът на клуба Стойне Манолов пред официалния сайт. Преди ден съставът завърши 1:1 с "Локомотив" (София) и на практика изпадна от елита.

Още през зимата се появи информация, че клубът може да се откаже от участие през пролетния полусезон. Това се случи след масова раздяла с футболисти. Все пак "Царско село" завърши сезона с отбор, пълен с играчи от Италия.

"Царско село" влезе в елита на българския футбол през 2019 г. Преди година клубът заплаши с оттегляне от Първа лига, след като Стойне Манолов беше глобен за обиди към длъжностни лица в мач с "Берое".

"Клубът направи три добри години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да участва в професионалния футбол следващия сезон. Обявяваме го сега, за да дадем възможност на БФС да попълни групата както намери за добре", каза Манолов.

"Инвестицията на пари в българския футбол е най-лесният начин да ги загубиш. Няма почва да развитие. Хабят се нерви и средства. Все пак трябва да признаем, че имахме достатъчно добри моменти в елита, а и преди това, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители", добави собственикът.

Той коментира и случката от мача с "Локомотив". В него "Царско село" пропусна три дузпи, а при третата отсъдена в края Манолов влезе на терена, за да не позволи на Юсуфа Яфа да изпълни наказателния удар.

"Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, но вижте, когато един футболист не се съобразява с треньора, останалите си съотборници и с абсолютно никой, аз не мога да го търпя. Получи се спор на терена между играчите, треньорите също казаха кой е определен да изпълни дузпата, но той не взе под внимание думата на треньора и своите колеги на терена."

"Исках да завършим това приключение с победа, а Мартин Кавдански е дал много на нашия отбор и той заслужаваше да изпълни тази дузпа", добави Манолов.

Дневник