"Манчестър сити" е шампион във Висшата лига за втора поредна година след драматичен последен кръг за сезона. Отборът на Хосеп Гуардиола си гарантира златните медали, след като трябваше да прави обрат срещу "Астън Вила" от 0:2.

"Гражданите" губеха до 76-ата минута на своя стадион "Етихад", но обърнаха с три попадения в рамките на пет минути.

Илкай Гюндоган (76 и 81) и Родри в 78-ата минута бяха точни за "Сити".

Тимът завършва с точка пред преследвача "Ливърпул", който също постигна победа. Червените надвиха "Уулвърхемптън" с 3:1, като също трябваше да правят обрат на "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп получи гол в 3-ата минута, но Садио Мане (24), Мохамед Салах (84) и Андрю Робъртсън (89) донесоха победата.

Титлата е осма в историята на "Сити" и шеста в ерата на Висшата лига. За четвърти път в последните пет сезона "гражданите" ликуват със златните медали, като във всеки един случай са водени от Гуардиола.

На почивката на мачовете ситуацията все още беше в полза на "Сити", въпреки че тимът губеше с 0:1, когато Мат Кеш вкара за "Вила". "Ливърпул" обаче беше наравно с "вълците", а при равни точки "гражданите" щяха да са шампион заради по-добра голова разлика.

В 69-ата минута "Астън Вила" вкара втори гол на контраатака, а края на срещите "Ливърпул" постигна обрат. Това обаче се случи, след като "Сити" реализира три гола за пет минути. "Гражданите" бяха вдъхновени от Гюндоган, който се появи от резервната скамейка.

"Невероятно е, това е чувство, което не може да се опише. Щастлив съм за всички наши фенове, за играчите, които се трудиха много здраво през целия сезон", каза Гуардиола пред Sky Sports след края на двубоя.

В битката за Топ 4 не настъпиха промени, като "Тотнъм" и "Арсенал" постигнаха победи. Така "шпорите" завършват четвърти и ще играят в Шампионската лига.

Дневник