"Лудогорец" завърши сезона в Първа лига с победа, след като надви "Левски" с 1:0 като гост. Шампионите, които си осигуриха рекордно рано 11-ата поредна титла, стигнаха до трите точки с попадение на защитника Сисиньо в 28-ата минута.

Съставът от Разград записа пета поредна в плейофите на първенството, както и 13-и пореден мач без загуба.

В същото време "Левски" загуби за пръв път от март, когато отново в шампионатна среща беше надигран именно от "Лудогорец" в Разград.

Загубата остави "Левски" на четвъртото място без медал от първенството. Сините бяха прескочени от "Ботев" (Пловдив), който победи "Славия" с 2:1 и завършва с една точка повече. "Левски" обаче си беше гарантирал участието в европейските турнири още преди срещата със спечелването на Купата на България, а "Ботев" ще играе плейоф срещу "Берое".

Мачът на стадион "Георги Аспарухов" беше посетен от над 10 хиляди зрители, но не предложи много качество. Двата тима бяха агресивни, а през второто полувреме нервите взеха връх, като бяха извършени множество нарушения.

В друга среща от последния кръг "Черно море" и ЦСКА завършиха 0:0. В крайното класиране червените са втори, а "Черно море" е на пето място.

ЦСКА игра с променен състав във Варна, а на трибуните феновете на гостите ги посрещнаха с транспарант: "Безушници, срам ни е от вас".

Дневник