ЦСКА обяви раздялата с трима футболисти. От "Българска армия" си тръгват Ахмед Ахмедов, Греъм Кери и Жуниор Нзила.

Червените съобщават, че договорите им са изтекли и няма да бъдат подновени.

От тримата Кери има най-много мачове за отбора - 106, в които вкара 11 гола. Той имаше основна роля в състава през есента, но след това формата му спадна и заради семейни проблеми.

Ахмедов беше привлечен в ЦСКА в края на 2019 г. от "Дунав" и изигра 42 мача. Нападателят вкара при ключовата победа с 3:1 срещу "Базел" като гост, осигурила влизането в групите на Лига Европа през 2020 г.

"През последните две години и половина бях част от най-успешния клуб в България. Винаги ще съм благодарен за тази възможност и моментите, които никога няма да забравя. Искам да благодаря на всички за подкрепата и да им пожелая успех занапред", заяви Ахмедов в "Инстаграм".

ЦСКА благодари на тримата за себераздаването и професионализма и им пожела успех.

Треньорът Алън Пардю каза, че трябва да се направи така, че ЦСКА да стане по-силен. "Аз ще нося отговорността за играчите и ще имам последната дума. Ще има напускащи, защото трябва да сме по-добри. Зависи от трансферния прозорец. Трябва да вземем поне 4-5 нови попълнения. Имаме страхотни играчи - Юрген (Матай) и (Бисмарк) Чарлз, например, не съм ги виждал на терена, защото са контузени, откакто съм тук. Към момента не даваме достатъчно и казах на момчетата, че трябва да сме далеч по-добри догодина", заяви Пардю след нулевото равенство с "Черно море", което беше последният мач за сезона.

Сега пред клуба остават големите въпроси. Очаква се собственикът Гриша Ганчев да отговори на питания от привържениците. Организираните фенове обявиха бойкот, недоволни от политиката и управлението на клуба.

Дневник