"Левски" ще стане собственост на феновете, когато максимално много от тях се включат в сдружението "Левски на Левскарите". Това обяви собственикът на клуба Наско Сираков по време на празниците за 108-ата годишнина.

"Давам начало на акцията "Левски на Левскарите" с няколко уточнения. В България никога няма единомислие по даден въпрос. Влязох в това сдружение с чисти намерение. Това е правилният път - в един момент клубът да стане собственост на левскарите. У вас трябва да отпаднат всякакви съмнения за някакво задкулисие и договорки. Това не може да се случи", каза Сираков.

Той обясни, че в сдружението няма "нищо скрито".

"Колкото повече от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре. Ако пък на някой му минава през главата, че може да придобие акциите по нередовен начин, то значи изобщо не ме познава. Обещавам още по-добра година занапред".

Клубът отбеляза своята 108-а годишнина с поднасяне на цветя и венци на могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където през 1914 г. е основан "Левски".

Преди ден мажотиратният собственик обяви, че ще се раздели с акциите, когато е "сигурен, че са в правилните ръце и на точното място". В началото на май беше основано сдружението, което е първа стъпка към бъдещето и промяната на собствеността.