Ръководството, деца от Академия „Левски“, ветерани, служители на Левски, както и привърженици на "сините" поднесоха венци и цветя на могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където преди 108 години е основан клубът, предаде репортер на БГНЕС.

На церемонията присъстваха собственикът на клуба Наско Сираков, изпълнителният директор Ивайло Ивков, треньорът Станимир Стоилов, членът на Надзорния съвет Тити Папазов, множество легенди и ветерани на клуба. "Мина една трудна година за всички нас, тя беше трудна, защото трябваше да се върне първо обединението между всички нас, второ - вярата в нашия отбор и клуб и третото, отборът да започне да показва достойна игра и да бъде на нивото на историческия Левски", сподели Стоилов. "Мисля, че всички заедно успяхме да дадем малко надежда и вра на левскарите, надявам се сега след основаването на сдружението да докараме Левски там, където трябва да бъде", допълни той.

 

"На това място, където преди 108 години група ентусиасти създават най-великия клуб в България и не са предполагали какво ще е след 108 години тук. Поклон пред тези хора, те дадоха началото на една голяма любов. Честит празник на всички левскари и използвам случая да стартирам кампанията "Левски на Левскарите", обяви собственикът Наско Сираков.

"В България никога няма единомислие и винаги има различни мнения. Искам да кажа, че с най-чисти чувства и помисли влязох в това сдружение, защото смятам, че това е правилният път за Левски, а именно в един момент клубът да стане собственост на левскарите, на вас. Трябва да отпаднат във всеки един от вас каквито и да е съмнения в някакво задкулисие, договорки, измами. Това не може да се случи. Колкото повече хора от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре за Левски. Това сме го премислили всички от ръководството на клуба", каза Сираков относно сдружението "Левски на левскарите".

"Със сигурност ни очаква по-добра година", завърши "синята" легенда.

Изпълнителният директор Ивайло Ивков призова всички "сини" фенове да се включат в сдружението "Левски на левскарите", чиято цел е привържениците на отбора да влязат в управлението на Левски.

Празникът за "сините" фенове ще продължи цял ден, като в 13:00 400 души ще имат възможност да направят тур на стадион "Георги Аспарухов", а кулминация на тържествата ще бъде футболната среща между отборите „Синя приказка I“ - първият отбор на Станимир Стоилов, стигнал до ¼ финал в Лига Европа и групите на Шампионската лига и „Синя приказка II“ – отборът спечелил Купата на България в неделя. Двубоят започва в 19:00 часа и ще се играе 2 полувремена по 20 минути. /БГНЕС