Отборът на Ливърпул не успя да спечели историческия куадрупъл, след като загуби битката за титлата в английската Висша лига. „Червените“ останаха втори зад Манчестър Сити, който направи страхотен обрат срещу Астън Вила и спечели с 3:2, за да защити титлата. Така се сбъдна прогнозата на букмейкъра Inbet за шампион в Премиър Лийг. Онлайн букмейкърът очакваше лесен успех на Ман Сити срещу Астън Вила и макар да не бе точно така, „гражданите“ грабнаха титлата. Така за феновете на Ливърпул остана разочарованието, но предстои техният огромен финал на сезона. На 28-ми май „червените“ се изправят срещу Реал Мадрид във финала на Шампионска лига за сезон 2021/22.

Макар през 2019-та година тимът на Ливърпул да спечели Шампионска лига след победа с 2:0 във финала на Тотнъм, всички фенове на мърсисайдци добре си спомнят загубения двубой за трофея година по-рано от Реал Мадрид. „Червените“ изиграха доста добър мач срещу „лос бланкос“, но бяха провалени от грешките на вратаря Лорис Кариус. Така испанският гранд спечели трофея, но сега Ливърпул ще се стреми да вземе реванш. Тимът на Юрген Клоп влиза като фаворит на букмейкърите в предстоящия финал. Ливърпул имаше по-лек път в турнира, но сега е време да докаже, че е един от най-силните отбори в света. Провалът в битката за титлата в Англия не трябва да разочарова хората на Клоп. Те сториха каквото се изискваше от тях в последния ден от сезона – победиха Уулвърхемптън с 3:1, но фамозният обрат на Ман Сити за шест минути им попречи да станат шампиони.

Ливърпул е почти безупречен в Шампионска лига през този сезон. "Червените" спечелиха 10 от своите 12 мача в турнира, като завършиха груповата фаза с шест победи в шест мача. На 1/8-финалната фаза воденият от Юрген Клоп отбор се справи с Интер, като записа успех с 2:0 в Милано и загуби реванша с 0:1. След това "червените" елиминираха Бенфика с 6:4 общ резултат. На 1/2-финалите Ливърпул се справи с Виляреал, като записа два успеха с 3:2 и 2:0.

Сега предстои нов сблъсък с испански отбор. Реал елиминира Ливърпул на 1/4-финалите в състезанието през миналия сезон - това е още един удар от страна на "белия балет" срещу английския тим в последните години. Във финала Юрген Клоп трябва да използва всички трикове в играта на Ливърпул, за да може „червените“ да спечелят срещу коравия отбор на Раел. „Лос бланкос“ отстрани големите фаворити в турнира – Ман Сити и ПСЖ. Освен това испанският шампион се справи и с носителя на ШЛ от миналия сезон – Челси.

Реал наистина имаше невероятно труден път в турнира и ако го спечели срещу Ливърпул във финала, това ще бъде забележително постижение. 13-кратният европейски шампион посяга към още един трофей в турнира. Ще успее ли Ливърпул да го спре и да спечели седмата си титла в Шампионска лига ще разберем на 28-и май.

Съдържание на Inbet