Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев е победителят в анкетата за "Футболист на футболистите", в която гласуват играчите от Първа и Втора лига. Полузащитникът е на върха за трети път след 2018 и 2019 г.

Неделев събра 318 гласа и изпревари футболиста на "ЦСКА 1948" Ивайло Чочев (281) и Радослав Кирилов от "Славия" (268).

Шампионът "Лудогорец" и носителят на Купата на България "Левски" са без играчи в тройката. Най-добрият футболист на България за 2021 г. Кирил Десподов е четвърти с 220 гласа.

"Най-ценното нещо за всеки футболист е да получи признанието на своите колеги. Затова тази награда ми е най-скъпа и съм щастлив, че отново съм неин носител. Благодаря на всички, които са гласували за мен и разбира се, на моите съотборници и треньори, без които не бих могъл да постигна нищо", заяви Неделев.

За най-добър млад футболист е избран Филип Кръстев от "Левски". Станимир Стоилов за четвърти път е най-добър треньор в очите на футболистите - преди това той два пъти беше печелил отличието в "Левски" и веднъж в "Литекс".

При жените наградата е за Вероника Гоцева ("Барокко София"), която изпревари с два гласа Яна Динева от "Локомотив" (Стара Загора). Гоцева печели отличието за втори път в кариерата си.

Дневник