Любослав Пенев смята, че привържениците на ЦСКА-София ще приемат решението му да работи в "ЦСКА 1948". Той беше представен като треньор в новия си отбор и си постави високи цели.

На пресконференцията бяха още бивши именити играчи на ЦСКА - Ангел Рангелов, Спас Джевизов, Радослав Здравков и завърналият се на работа в "ЦСКА 1948" Валентин Илиев.

Още в началото Пенев отдели голямо внимание на раздялата си с ЦСКА-София преди близо година. Той каза, че няколко пъти с работата си е правил така, че да спасява ръководството на червените от лошото управление на собствениците.

"Убеден съм, че реакцията на феновете на ЦСКА-София ще е положителна. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Аз бях изгонен. Решение на ръководството. Аз съм професионалист и обичам да работя, не виждам защо някой да се обижда. Преди десет месеца някой защити ли ме, като ме изгониха в 12 през нощта? Там най-важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой да ме е издържал? Не трябва да има сърдити и обидени. Няма огорчение, всеки си носи отговорност", заяви Пенев.

Под негово ръководство ЦСКА-София спечели Купата на България миналата година, а след това той беше сменен от Стойчо Младенов.

Пенев обърна внимание на интервюто на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев, в което бизнесменът отговори на въпроси на запалянковци. Според треньора Ганчев е казал много неистини, но и няколко истини. Една от темите, за които Пенев говори, беше свързана с думите на собственика на ЦСКА за "кибиците" от "Дървеното" (кафето пред "Българска армия", където се събират феновете от агитката на ЦСКА-София).

"За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва "ЦСКА-София", другият - "ЦСКА 1948". По повод на феновете се казва в това интервю "кибиците" от "Дървеното". Без тези "кибици" от "Дървеното" Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за три месеца. Какво получавам? Неблагодарност", заяви Пенев.

Изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов каза, че Пенев и Илиев сами ще решат докога да са договорите им.

"Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Ако не ги постигнем тази година, продължаваме да работим и ще ги постигнем следващата. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати."