Носителят на седем титли от Големия шлем в тениса Джон Макенроу заяви, че Новак Джокович става по-силен, когато публиката е настроена срещу него. Думите на анализатора на "Евроспорт" дойдоха преди големия мач на "Ролан Гарос" - тази вечер сърбинът, който е шампион, среща рекордьора по титли в турнира и в Шлема Рафаел Надал.

Джокович не беше приет радушно при излизането си на корта за мача от четвъртия кръг срещу Диего Шварцман. Името му беше освирквано, когато беше споменато по време на интервюто на Надал след победата срещу Феликс Оже-Алиасим.

Джокович и Надал ще изиграят 59-ия мач помежду си. Сърбинът има 30 победи срещу 28 за испанеца. Мачът се очаква с голямо вълнение и заради развоя на събитията около недопускането на сърбина до Australian Open, където испанецът спечели историческа 21-а титла от Шлема.

Макенроу смята, че Джокович се заражда допълнително, когато публиката е срещу него. "Той го прави по-добре от всеки, когото съм виждал. Аз не го правех добре. Имах чувството, че това ми повлияваше повече, отколкото ми помагаше. Мисля, че имаше моменти, в които ме вдигаше, но той го прави постоянно. Джокович е забележителен играч и човек", каза Макенроу.

Според него Джокович заслужава уважение. "Просто съм сигурен, че е разочароващо за него, когато го освиркват. Мисля, че те ще го харесат повече, след като спре да играе, както в крайна сметка се оказа и с мен", добави бившият състезател.

Дневник