Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема беше избран за най-добър футболист в Шампионската лига през сезон 2021-22. Французинът, който беше с основна роля при триумфа на испанския тим, завърши като голмайстор в надпреварата с 15 попадения.

Бензема изпрати отличен сезон с общо 44 гола във всички турнири.

Нападателят вкара хеттрик в две поредни срещи в Шампионската лига, а представянето му през цялата година го прави фаворит за спечелване на "Златната топка".

Освен наградата за №1 Бензема получава приз и за най-красивия гол в турнира. Той е присъден за първото му попадение с глава срещу "Челси".

Футболист на "Реал" е избран за най-добър и сред младите. Това е Винисиус Жуниор, който отбеляза единственото попадение във финала с "Ливърпул".

В идеалния отбор на УЕФА попадат общо осем играчи на двата финалиста - четирима от "Реал" (Тибо Куртоа, Лука Модрич, Бензема и Винисиус) и четирима от "Ливърпул" (Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън, Трент Александър-Арнолд и Фабиньо).

Останалите трима в идеалния отбор са Антонио Рюдигер ("Челси"), Кевин де Бройне ("Манчестър сити") и Килиан Мбапе (ПСЖ).

Дневник