Александър Зверев е първият полуфиналист на "Ролан Гарос" след драматична победа над Карлос Алкарас - 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7). Двубоят продължи 3 часа и 21 минути и предложи тенис от много високо ниво.

Германецът се класира за фазата на полуфиналите за втора поредна година, а с победата той прекъсва и невероятната серия на Алкарас. Испанският талант, който е само на 19 години, беше в серия от 14 поредни победи.

Зверев и Алкарас се срещнаха за четвърти път, като германецът записа трета победа. Той си върна за загубата на финала в "Мастърс" турнира в Мадрид в началото на месеца, когато Алкарас го победи убедително.

В първите два сета Зверев игра много по-уверено, докато Алкарас не се възползва от шансовете, които му се откриха. Третият сет беше спечелен от испанеца, докато в четвъртата част Зверев сервираше за мача при 5:4, но допусна пробив. Стигна се до тайбрек, в който Алкарас можеше да затвори сета, после трябваше да спасява мачбол, но накрая се предаде.

Съперник на Зверев в полуфинала ще бъде победителят от сблъсъка Рафаел Надал - Новак Джокович.

В турнира при дамите през деня се изиграха два четвъртфинала. В първият Мартина Тревизан победи 18-ата в света Лейла Фернандес - 6:2, 6:7 (3), 6:3 за 2.19 часа. Италианката поднесе една от изненадите в турнира, като финалистката от US Open имаше и контузия, за която стана ясно в началото на двубоя.

Тревизан е първата италианка, която достига до полуфинал в Шлема от 2013 г., когато това стори Сара Ерани. Преди 12 месеца Тревизан игра четвъртфинал на "Ролан Гарос".

Вторият четвъртфинал донесе победа на Кори Гоф над Слоун Стивънс в изцяло американски дуел - 7:5, 6:2. 18-годишната тенисистка достигна до своя първи полуфинал в Големия шлем.

Дневник