Аякс проявява интерес към Илия Груев-младши. Според "Bild" българинът е попаднал в сметките на новия треньор Алфред Шрьодер, който пристигна в Амстердам от тима на Брюж.

Груев го е впечатлил с изявите си за Вердер (Бремен). Отборът спечели промоция за Бундеслигата, а сънародникът ни записа 26 мача през сезона, 11 от които титуляр, като успя да отбележи и едно попадение.  

Българинът, който играе като опорен халф, има договор с "бременските музиканти" до 2023 година. Това означава, че Аякс със сигурност ще трябва да го откупи, защото и ръководството на настоящия му клуб иска да го задържи за сезона в Бундеслигата.

Престижното издание Transfermarkt оценява 22-годишният Груев на 800 000 eвро. Сумата не представлява никакъв проблем за гранда от Нидерландия.

Младежкият ни национал стана част от школата на Вердер, когато популярният му баща и бивш наш национал Илия Груев започна работа като помощник треньор на първия тим. Младши бързо се утвърди в юношеските състави, а преди година дори и записа няколко минути игра в Бундеслигата.

Изпадането на Вердер може би се оказа положителна новина в кариерата на Груев, макар и истинска трагедия за цял Бремен. Това му даде шанс да се наложи в състава, а добрите му изяви помогнаха на отбора да се завърне там, където му е мястото - в Бундеслигата.

Дир.бг