ЛеБрон Джеймс официално е милиардер. Информацията идва от реномираното финансово издание Forbes, според което състоянието на Краля вече се оценява на $1 милиард.

Той се превръща в първият играч, който стига до подобен статут по време на активната си състезателна кариера в НБА. Другият баскетболен милиардер е Майкъл Джордан, но той стигна до подобно състояние след отказването си.

Всъщност Джордан го направи повече от десетилетие след последния си мач. Той се отказа през 2003 година, а влезе в клуба на милиардерите през 2014. Тогава Майкъл бе 47-годишен, а Джеймс стига до впечатляващото постижение само на 37 години и все още в разцвета на силите си.

Крилото на Лос Анджелис Лейкърс не играе в плейофите за едва четвърти път в кариерата си, след като “езерняците” не успяха да се класират за елиминациите.

ЛеБрон е спечелил $431 милиона от заплатите си в Асоциацията, където освен за Лейкърс игра за Кливланд и Маями, а останалите му приходи са от рекламни договори и други странични дейности. Ветеранът е известен с това, че редовно инвестира немалки суми в различни бизнес начинания.

Към днешна дата състоянието на Джордан се оценява на $1.7 милиарда.

Дир.бг