Рафаел Надал се класира за финала на "Ролан Гарос". Заедно с Александър Зверев играеха много вълнуващ мач, когато при 7:6 (8), 6:6 германецът изкълчи глезена си и се оттегли.

Надал ще опита да продължи рекордите си в търсене на 14-а титла в Париж и 22-а от Големия шлем. Негов съперник в големия мач ще е победителят между Каспер Рууд и Марин Чилич.

Зверев започна отлично срещата и след пробив поведе с 2:0. Той имаше предимство до 4:2, след което Надал върна пробива и изравни.


Испанецът дори се доближи до спечелване на сета, като в маратонския десети гейм имаше три възможности, но Зверев се защити. Сетът стигна до тайбрек, който беше също толкова вълнуващ. В него германецът поведе с 6:2, но не можа да направи решителната точка. Вместо това с много воля Надал постигна обрат и след 10:8 излезе победител.

Дъжд от пробиви беляза втория сет. Двамата показаха голяма успеваемост при възможностите за пробив, но никой не съумя да натрупа преднина. В последното разиграване на 12-ия гейм Надал спечели точката за 6:6, а Зверев падна на игрището и извика от болка.

Германецът беше изведен с инвалидна количка от корта, а след около пет минути се върна с патерици, получи бурни ръкопляскания от публиката и мачът приключи.

Дневник