Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо ще остане на "Олд Трафорд", въпреки че отборът няма да играе в Шампионска лига.

Това ще е първи сезон в кариерата на Кристиано, в който няма да играе в турнира на богатите.

"Много съм щастлив тук. Вярвам, че Юнайтед ще се завърне там, където заслужава. Понякога отнема време, но аз вярвам. Все още съм мотивиран да остана тук. Нещата се получават само с упорита работа", каза Роналдо.

В същото време португалецът изненадващо не бе избран за номер 1 в Манчестър Юнайтед за сезона. В допитването гласуват всички футболисти на "Червените дяволи".

Очакванията бяха именно Кристиано да ликува с призна, но вместо това първото място отиде при вратаря Давид де Хеа, а португалецът остана втори.

31-годишният испанец игра пълни 90 минути във всеки един от 38-те шампионатни мача през сезона и често спасяваше отбора с отлични изяви. Добрите му игри му донесоха седем приза за "Играч на мача", колкото постигна и Кристиано Роналдо.

Де Хеа печели за четвърти път наградата за "Играч на сезона" сред футболистите на Манчестър Юнайтед. Той получи отличието през сезон 2013/14, 2014/15 и 2017/18.

В същото време Манчестър Юнайтед продължава с плановете си за солидна чистка в тима, съобщава "Манчестър Ивнинг Нюс". В последните дни от "Олд Трафорд" обявиха официална раздяла с Пол Погба, Хуан Мата и Джеси Лингард, а се очаква те да бъдат последвани от Неманя Матич, Единсон Кавани и Лий Грант.

Но ръководството на тима изобщо не смята да спира до тук.

Вече активно се работи по това да се намери начин за раздяла с Ерик Байи, Фил Джоунс и вероятно Брандън Уилямс. Освен това, направилият разочароващ сезон Аарън Уан-Бисака е бил предложен на различни отбори с надеждата някой да пожелае да го привлече и по този начин да бъдат възстановени поне част от дадените за него 50 милиона паунда.

По искане на новия мениджър Ерик Тен Хаг, в клуба трябва да бъдат привлечени поне петима нови играчи.

Дир.бг