Европейската футболна асоциация (УЕФА) поднесе извиненията си на "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид), и техните фенове, за инцидентите от финала в Шампионската лига. Срещата между двата тима в Париж на 28 май се забави с повече от 30 минути, след като запалянковци на английския отбор останаха извън стадиона.

По-късно феновете на мърсисайдци се оплакаха от мерките на полицията, хаосът около организацията на стадиона и неадекватните действия.

В петък "Реал" разпространи официална позиция и поиска да бъде отговорено на въпроси около инцидентите.

"Нито един футболен фен не трябва да бъде поставян в тази ситуация и това не трябва да се повтаря. УЕФА желае искрено да се извини на всички зрители, които трябваше да преживеят или станаха свидетели на плашещи и тревожни събития преди финала в Шампионската лига", гласи съобщението на УЕФА.

Френският президент Еманюел Макрон също взе отношение и призова притежателите на карти, които са останали извън стадиона, веднага да бъдат компенсирани.

От УЕФА вече назначиха независимо разследване, което да покаже къде са пропуските в организацията. Футболната централа изрази намерение "да се поучи от тези грешки".

Дневник