Рафаел Надал продължава да играе тенис, защото изпитва удоволствие на корта, а не за да се доказва. Това каза носителят на 21 титли от Големия шлем, след като се класира за 14-ти път на финала в "Ролан Гарос".

След срещата с Александър Зверев, която приключи предсрочно, заради травма на германеца, Надал описа мотивацията си да продължава.

"Става въпрос за това, което обичам да правя всеки ден. Не говоря, че има какво да доказвам. Важното е колко много се наслаждавам да играя тенис. В живота е така - ако не се наслаждаваш на това, което правиш, защо продължаваш", коментира Надал на пресконференция.

"При мен точно това е причината. Ако обичаш да играеш голф, то значи просто играеш голф. Аз обичам да играя тенис и затова продължавам да съм на корта. Все още съм здрав и мога да го правя".

Въпреки здравословните проблеми, които имаше през пролетта Надал достигна до нов финал в Париж и е сочен за фаворит. В неделя той ще срещне Каспер Рууд, като до момента двамата никога не са играли. Надал обаче е непобеден на финали в "Ролан Гарос", докато 23-годишният Рууд за пръв път достига до тази фаза в Големия шлем.

След мача на Надал и Зверев германецът коментира състоянието си. В социалните мрежи той разкри, че се притеснява от сериозна травма.

"Изглежда, че имам сериозна контузия, но лекарите все още продължават да проверяват какво точно е състоянието ми", сподели Зверев във видеообръщение.

Според германецът Надал ще спечели нова титла в "Ролан Гарос".

Дневник