Участие в европейските клубни турнири е реалистичната цел пред "Левски", това каза треньорът на тима Станимир Стоилов. На старта на лятната подготовка на сините специалистът очерта задачите пред отбора за новия сезон.

"Аз като треньор и левскар не мога да отписвам преследването на трофеи, няма как да го направя. Реалистично за нас обаче е да участваме в Европа, титла или купа ще е лъвски скок. Тя би помогнала на левскарите да продължат да вярват в отбора си", каза Стоилов на пресконференция.

До момента сините привлякоха двама нови играчи Ивелин Попов и Анте Блажевич. Стоилов обяви, че ще бъде взет още един футболист, докато втори ще бъде "по желание".

"Държа да вземем флангови нападател, в атака опциите ни са по-малко. Няма да излизаме от финансовите рамки на клуба", каза още Стоилов и добави каква е ситуацията с Филип Кръстев: "С него имаме принципна договорка, както и с агента му, чака се решението на клуба му. Ако той не остане в "Левски" най-голямата загуба ще е за него, не толкова за мен или за отбора. Футболисти винаги ще се намерят, но той тук се чувства щастлив".

"Левски" ще проведе лятната си подготовка в Боровец.

Дневник