В търсене на победа и анонсираните резултати българският национален отбор приема Грузия в среща от Лигата на нациите. Мачът между двата отбора е тази вечер от 21.45 ч. на стадиона в Разград. Той ще бъде предаван по БНТ1 и БНТ3.

Двубоят е втори в група 4 от Дивизия С на надпреварата. Преди три дни българите завършиха 1:1 със Северна Македония, докато Грузия разби Гибралтар с 4:0 и оглавява групата.

Срещата е от голямо значение за българския отбор и селекционера Ясен Петров. По последни информации той е под голямо напрежение, а след мача със Северна Македония обяви, че вече ще се преследват резултати.

"Дали аз ще съм в националния отбор или не - този отбор ще постигне резултати. Не се притеснявам за поста си", каза Петров преди двубоя.

България няма победа в пет поредни мача (две равенства и три загуби с г.р. 4:10). Последният успех на националите е от 12 октомври 2021 г., когато беше победен Северна Ирландия в световна квалификация. През септември миналата година българските футболисти надвиха и Грузия с 4:1 в контрола в София.

"Ние знаем, че нашият отбор може повече. Убеден съм в това нещо, преобладава разочарованието, което е по-скоро от играта. Следващият мач е задължителен и ще направим всичко възможно да го спечелим", добави националният селекционер.

Дневник