Българският национален отбор по футбол записа една от най-тежките си загуби в последните години, отстъпвайки с 2:5 срещу Грузия в двубой от Лигата на нациите. На стадиона в Разград българските футболисти не успяха да спечелят и втората си среща от надпреварата.

След две срещи отборът, воден от Ясен Петров е трети в групата си от Дивизия С, като има една точка и голова разлиак 3:6.

В края на мача публиката в Разград започна да скандира "Оставка".

"Нямам моралното право да остана след тази загуба. Разделяме се. Надявам се следващият човек да се справи по-добре. Просто направихме много грешки в защита", каза след двубоя Петров, който подаде оставка.

"Извинявам се за тази продукция. Дано човекът, който ме замести съумее да вдигне отбора".

Зурико Давиташвили откри в 4-ата минута, а в 31-ата Андреа Христов си вкара автогол. След паузата Атанас Илиев намали в 50-ата минута, но последваха още три гола на Грузия. Буду Зивзивадзе в 52-ата, Кваракселия в 58-ата и Валерий Казаишвили в 70-ата минута се разписаха.

Крайният резултат оформи Илиян Стефанов в 83-ата минута. Той можеше да е различен, ако грузинците не бяха пропуснали втора дузпа в добавеното време.

Загубата е най-тежка за националите от ноември 2021 г., когато Швейцария разби българите с 4:0 в световна квалификация.

Само преди девет месеца българският отбор победи Грузия с 4:1 в контролна среща.

България е без победа вече в шести пореден мач. В този период тимът записа две равенства и четири загуби при голова разлика 6:15.

През следващата седмица тимът има гостувания на Гибралтар и Грузия.

Дневник