Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо застава начело на националния отбор. Той идва временно на поста след напускането на Ясен Петров.

Досегашният селекционер обяви, че си тръгва след срамната загуба с 2:5 от Грузия в Разград.

"Поемам отбора. Утре (вторник) пътуваме и няма как да се реагира. Съжалявам за Ясен, но във футбола е така. Ще бъда треньор на България за тези два мача. Целият щаб си тръгна. Остана само треньорът на вратарите", каза Иванов, цитиран от "Дспорт".

За последно той работи като треньор през 2017 г. в "Черно море". Преди това беше начело на "Левски" и "Локомотив" (Пловдив).


След двете си домакинства в началото на Лигата на нациите България има една точка. На 9 юни отборът гостува на Гибралтар, а три дни по-късно ще играе в Грузия.

Поражението от Грузия е една от най-тежките загуби в историята на националния отбор. До сега на свой терен българският отбор е получавал пет или повече гола единствено срещу Франция (3:5 през 1932 г.) и Англия (0:6 през 2018 г.), пише още "Дспорт".

"Нямам моралното право да остана", каза Петров след мача. Възможен вариант за постоянен селекционер е Николай Киров, който наскоро се раздели с "ЦСКА 1948" и каза, че ще търси ново предизвикателство.

Дневник