Спортният директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков заяви, че се надява подмладяването в отбора да мине леко.

"Все пак в цялата история на "Лудогорец" това е най-младият отбор. Имаме младо ядро, което се нуждае от много работа и усилия, за да си върнем познатото ниво в играта на "Лудогорец". Бяхме на прага на групите на Шампионската лига. Не успяхме, но все пак ние от шест години не бяхме играли плейоф. И като финансови приходи годината беше доста успешна. Направихме няколко добри трансфера на наши състезатели", каза Караманджуков на традиционната пресконференция на шампионите преди началото на сезона.

"За цели е излишно да говорим. Всички знаете, че "Лудогорец" се цели в най-високите отличия", добави той.

Караманджуков говори и за школата на клуба, като посочи, че треньорът Анте Шимунджа харесва Илкер Будинов и Тихомир Димитров. "Решихме да ги преотстъпим, за да натрупат опит в А група. За "Лудогорец" всеки мач е важен и те няма да могат да натрупат достатъчно игрови минути."

"Ние не пропускаме и не игнорираме нито един от българските футболисти за "Лудогорец". Отказахме се от U19, защото колкото по-рано започнат да играят мъжки футбол, толкова по-добре. Школата изпраща добра година. U15 и U17 станаха шампиони в елитните групи. Три от гарнитурите отиват на изключително силни турнири в Европа - в Загреб, в Скопие и в Сардиния. Там ще участват отбори от цял цвят - "Реал" (Мадрид), "Цървена звезда" и т.н.", заяви Караманджуков.

Шимунджа заяви, че "Лудогорец" "не спи" и постоянно работи за подобряването на отбора. "Не се притесняваме от по-голямата конкуренция, тя е добра за вдигането на цялостното ниво на българския шампионат", заяви треньорът.

"Казах моите цели за играчи, от които се нуждаем, като засега няма да разкривам по-конкретни неща. Сега отборът трябва да има развитие, да има конкуренция в него и да вървим напред", каза Шимунджа.

Дневник