Реал Мадрид е постигнал принципна договорка с Монако за привличането на Аурелиен Чуамени, съобщава „Атлетик”.

Интерес към халфа имаше от редица европейски грандове, след като той успя да се утвърди и в националния отбор през последните месеци.

Европейският клубен шампион обаче е успял да спечели борбата за играча, за когото ще плати около 85 милиона паунда (100 милиона евро).

Сега предстои стандартната процедура, при която трябва да бъдат уточнени всички финансови параметри, сред които е и начинът на плащане и комисионните на агентите.  

Чуамени пристигна в Монако от Бордо през зимата на 2020-а и бе избран за най-добър млад играч в първенството за сезон 2020-21. През последния сезон той записа участие в 50 мача, а отборът му завърши трети в шампионата, като изпусна директното класиране за Шампионската лига в последната минута.

След дебюта си за Франция през миналия септември той записа вече 10 мача за Петлите, като официално сделката вероятно ще бъде обявена след края на мачовете от Лигата на Нациите.  

Чуамени ще бъде вторият нов играч на Реал за предстоящия сезон, след като Белите вече взеха Антонио Рюдигер със свободен трансфер от Челси.

Gol.bg