Ако сте фенове на спорта и сте сред почитателите на спортните онлайн залагания ще ви е изключително любопитно да узнаете, че има доста странни спортове по света, на които можете да правите залози.

5 от най-странните спортове, на които хората по света правят залози
Състезания с двуколки
Подобно на конните състезания, тези с двуколки също включват коне и жокеи. За разлика от класическите конни надбягвания обаче, в състезанията с двуколки жокеите не са върху гърба на коня, а стоят изправени върху двуколката.

Този спорт може да ви се вижда странен и доста остарял, но всъщност е един от доста популярните спортове във Финландия и Швеция и за него се правят доста залози по време на състезанията.

Кърлинг
Кърлингът е олимпийски спорт, при който играчите плъзгат камъни по лед като целта им е камъните да достигнат възможно най-близо до централното поле, което се нарича още “къща”.

Играта се играе от два отбора с по четири играча в отбор. Всеки отбор разполага с 8 гранитни камъка, а всеки от играчите има право на два хода (или две плъзгания на камъка към “къщата”). Повече точки печели отборът, камъните на който стигнат по-близо до центъра на “къщата”.

На пръв поглед този спорт не изглежда много вълнуващ, но истината е, че доста често емоциите взимат връх по време на играта, тъй като играчите имат правото на “избиват” камъните на опонентите си по пътя.

Залозите на кърлинг не са никак лесни, тъй като самият спорт е сложен и нерядко непредвидим, но въпреки това си има своите почитатели, които не само го следят, но и редовно залагат на него.

Надбягвания с елени
Това е един от най-обичаните спортове в северните страни като Финландия, Норвегия и Русия. В тези страни надбягванията с елени са част от националната им култура, затова не е никак чудно, че по време на състезанията се правят доста големи залози.

Според запознатите с този спорт, северните елени развиват скорост до 37 км/ч и по време на състезанията могат да пробягат 220 - ярдова писта само за няколко минути.

Дартс
Дартс е популярна игра, при която се хвърлят стрелички към кръгла мишена. Целта е стреличките да се хвърлят колкото се може по-близо до центъра на мишената.

Не може да се каже, че този спорт е странен, тъй като се играе по цял свят, но намери място в нашата класация, тъй като все повече хора започнаха да залагат на него и да правят топ залози на живо в сайтове като тези тук.

Лакрос
Това е спорт, който не е много познат у нас и в Европа, но е доста популярен в Северна Америка и по-специално в Канада, където заедно с хокея на лед е национален спорт.

Най-общо казано това е игра, което се играе от два противникови отбора, всеки от който се състои от 10 играчи (мъже) или от 12 играчи (жени). Играта се играе с малка топка, с размери, подобни на хокейна шайба.

Играчите са оборудвани със специален стик за лакрос, а целта е да се отбележи гол във вратата на противниковия отбор като топката се “изстреля” от стика за лакрос.

Лакросът, както споменахме отскоро навлиза и у нас като спорт, но вече има доста почитатели, които следят първенствата по света като тези тук и правят доста добри топ залози за любимите си отбори.
Бонус: Куидич
Да, това си е един наистина странен спорт, който е вдъхновен от поредицата книги за Хари Потър.

Muggle Quidditch се играе от два отбора състоящи се от 7 до 21 играча всеки. Спортните събития се провеждат на игрища за хокей, от двата края на които са поставени три обръча на различна височина.

Всеки от играчите трябва да тича по терена “яхнал” метла, а точки се отбелязат, който някой от играчите успее да прехвърли “квафла” (леко изпусната топка за волейбол) през някой от обръчите на противниковия отбор.

Дори и да не ви се вярва, този спорт вече си има своя Международна асоциация, а линиите за спортни залагания по куидич се появяват още през 2011 година.

Съдържение на sports.bwin.com