Общо 20-30 варианти за следващ селекционер на националния отбор обсъжда ръководството на футболния съюз (БФС). Това заяви временният треньор Георги Иванов-Гонзо при заминаването за мача с Гибралтар в Лигата на нациите.

Техническият директор на БФС няколко пъти посочи, че не е искал да бъде на поста. До назначаването му се стигна след оставката на Ясен Петров след слабите мачове със Северна Македония и Грузия - от двете си домакинства България взе само точка.

"Не съм искал да бъда национален селекционер, така се случи. В изпълкома са обсъждали някакви имена. Като приключат тези мачове, ще седнем с президента (Борислав Михайлов) и ще обсъдим кой ще е. Аз нямам никакво желание да бъда треньор на националния отбор. Около 20-30 човека са. В България има изключително много треньори, около 600 треньори са с лицензи. Колко са качествените вече е друг въпрос", заяви Иванов.

"Искам тези футболисти да изпитват удоволствие от това, че играят футбол. Предните два мача бяха мъка и за тях, и за хората, които гледат. Категорично ви заявявам, че повече националният отбор няма да играе по този начин", добави той.

От състава отпаднаха контузените Доминик Янков и Радослав Кирилов.

Дневник