Българският национален отбор по футбол гостува тази вечер на Гибралтар. Съставът ще опита да подобри играта си, да покаже различно лице и да вземе първа победа за сезона в Лигата на нациите.

След двете си домакинства срещу Северна Македония и Грузия отборът има една точка.

Тази вечер България ще е с нов треньор, след като веднага след загубата с 2:5 от Грузия Ясен Петров си тръгна. На поста временно застава техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо.

"Категорично ви заявявам, че повече националният отбор няма да играе по този начин", каза Иванов при заминаването за мача с Гибралтар.

Слабите резултати доведоха до остър отговор от ръководството на БФС и президента Борислав Михайлов, които се възмутиха от поведението на отбора.

"Убеден съм, че футболистите могат много повече. Това, което се случи срещу Грузия, беше някакво стечение на обстоятелствата", заяви Иванов пред БНТ. Той ще води отбора и при гостуването на Грузия в неделя.

Мачът с Гибралтар е тази вечер от 21.45 ч. и ще се излъчва по БНТ. България игра с Гибралтар в приятелска среща на 11 ноември 2020 г. и спечели с 3:0 на "Васил Левски" след голове през първото полувреме. Въпреки че мачът беше само преди година и половина, тогава България имаше почти напълно различен състав.

Грузинците, които са начело с шест точки, гостуват на Северна Македония.

Дневник