Водачът на опозицията в българския футбол Димитър Бербатов призова ФИФА и УЕФА да разследват твърденията, че президентът на БФС Борислав Михайлов е посрещнал 2011 г. на тържество в компанията на определяния за "мозък на тотомафията" сингапурец Дан Тан.

Бившият нападател изтъква, че има нови доказателства, като визира снимката, публикувана от сайта за разследваща журналистика "Бърд". На нея се виждат Михайлов, Дан Тан и бившият президент на "Беласица" Костадин Хаджииванов-Коце Маца.

Бербатов посочва, че в книгата си "Кралете на Келонг" осъденият за уреждане на мачове Уилсън Радж Перумал твърди, че Дан Тан и Хаджииванов са манипулирали три мача на български отбори. Това са победата на младежкия отбор с 5:0 срещу Зимбабве през 2009 г., и равенствата на мъжкия отбор с Южна Африка (1:1 през 2010 г.) и с Естония (2:2 през 2011 г.). Двубоят с Естония официално беше обявен от ФИФА за манипулиран и беше анулиран.

"За методите на Костадин Уилсън Радж Перумал казва: "Коста имаше различен, уникален начин да стига до отборите... той би стигнал направо до президента на националната федерация", цитира Бербатов.

В сряда той призова Михайлов и ръководството на БФС да подадат оставките си. Самият Михайлов определи твърденията на "Бърд" за "доноси".

Дневник