Баскетболният "Балкан" стана шампион за шести път и за втори в последните четири години. Воденият от Небойша Видич отбор се наложи с 66:54 срещу "Рилски спортист" и спечели финалната серия с 3:1 победи.

Играчите от Ботевград стъпиха на върха пред празни трибуни заради наказанието на отбора си. Почитателите на отбора се бяха събрали пред залата, за да гледат двубоя.

"Балкан" изигра силно първото полувреме и натрупа преднина от 15 точки.

Най-резултатен за новите шампиони стана Амад Рори със 17 точки, четири борби и четири асистенции, а Крисчън Джоунс допринесе с 15 точки и 13 борби. За "Рилски спортист" Павлин Иванов записа 24 точки, а Трей Портър добави девет точки и девет борби.


"За мен това си е защита на титлата. Аз не бях тук в последните две години. Всичко е благодарение на тези момчета. Много съм щастлив, че моят отбор игра най-добрия си баскетбол през май и юни. Смятам, че ние заслужихме титлата. Това е изключителен отбор, заедно с целия щаб", каза Видич.

Генералният мениджър на "Балкан" Сашо Везенков остана доволен от атмосферата около залата. "Това е най-баскетболният град. Много искам да благодаря на всички. Без помощта на хората от Ботевград това нямаше да е възможно. Догодина ще имаме още по-добър отбор. Да се насладим първо на успеха, а после ще говорим за догодина."

"Тази титла е сбъдната мечта за мен. Сега я постигнах и малко бреме падна от гърба ми. Благодаря на моя физиотерапевт, защото той се грижи за мен след всяка контузия и всяка операция. Той е моят спасител. Няма време за почивка, защото предстоят мачове с националния отбор", каза баскетболистът на "Балкан" Станимир Маринов пред "Макс спорт 2".

Дневник