Водачът на опозицията в българския футбол Димитър Бербатов призова обществеността за действия. Той заяви, че след равенството 1:1 с Гибралтар думите са излишни и че хората трябва да поискат промяната в Българския футболен съюз (БФС).

"Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични. Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е. Всички сме българи. Всички искаме бъдеще за нашите деца тук, в България", заяви Бербатов във видео, публикувано във "Фейсбук".

"Обръщам се към всеки футболен деятел, всеки футболен фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки, работещ и желаещ да се развива във футбола: Хора, не бъдете безразлични. Изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна. Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията?"

"След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни - "това са ни възможностите", заяви Бербатов. По думите му е време е да се даде възможност на хора с качества и умения, с друга визия, с друго отношение към управлението на футбола.

"Черно тото, снимкови доказателства за връзки с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола ни и на децата ни. И още, и още, и още. Искаме оставката на сегашното ръководство на Българския футболен съюз и свикване на честен, обединителен конгрес, който да избере нов, легитимен президент на БФС", посочи Бербатов.

Дневник