В края на седмица, изпълнена с предизвикателства и трудни моменти, националният отбор по футбол гостува на Грузия в четвъртия си мач в Лигата на нациите. Българският състав натрупа серия слаби резултати, а след пристигането си в Тбилиси претърпя пътен инцидент, при по който пострада Тодор Неделев.

Сега отборът ще опита да покаже обещаваното от няколко мача насам добро лице въпреки преживяната уплаха. Футболистите ще се постараят да играят и за Неделев, който беше опериран.

Мачът е тази вечер в 19.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ.

Грузия е убедителен водач в групата, като спечели и трите си мача. Въпреки че имаше две домакинства и гостуване на Гибралтар, българският отбор взе две точки.


"Мога ли да мисля за футбол сега? Трудна ситуация. Обмислихме го и решихме да излезем да играем. Ситуацията е доста сложна, част от нашите футболисти все още са в шок. Всеки човек е различен, всеки реагира по различен начин и на стреса. Нашата задача е да се представим на най-високо ниво", каза временният треньор Георги Иванов-Гонзо.

"Грузия е силен отбор, който показва прогрес през последната година. Ние сме спортисти, не можем да се предаваме. За нас най-важна е победата, така че ще направим всичко възможно да победим. Да видят съотборника си в кръв е шок, но вярвам, че ще направят всичко възможно да излязат от него", продължи той.

По думите му никой не е искал отлагане на мача.

Дневник