Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов е бил в Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) в сряда сутринта, съобщи Би Ти Ви. Според информацията там са се явили и други служители на БФС.

От футболния съюз отрекоха "категорично" информацията пред "Дневник". Източник от МВР обаче обяви, че Михайлов е бил в ГДБОП "за даване на сведения по жалба на адвокат".

Подробности за жалбата не се посочват.

В края на май сайтът "Бърд" публикува снимка на Михайлов, за която се твърди, че е от тържество по посрещане на 2011 г. и че президентът на БФС е в компанията на определяния за "мозък на тотомафията" сингапурец Дан Тан. Михайлов заяви тогава, че е атакуван с "доноси".

През февруари 2011 г. се игра приятелската среща на националния отбор с Естония (2:2), която впоследствие официално беше обявена за манипулирана, а вината за това беше хвърлена върху фирмата организатор - компания, свързвана с Дан Тан.

Водачът на опозицията Димитър Бербатов призова ФИФА и УЕФА да започнат разследване.

Наскоро министърът на спорта в оставка Радостин Василев каза, че е получен сигнал от Брюксел за манипулиран мач в България.

Софийският градски съд отмени решенията от извънредния конгрес на БФС от средата на октомври 2021 г., когато Михайлов беше преизбран за президент.

Дневник