Министърът на спорта в оставка Радостин Василев каза, че ръководството на министерството (ММС) е работило по програма за отпускане на средства за професионалните футболни клубове, с които да се подобри инфраструктурата им.

"За първи път изготвихме програма за футболните клубове. Която, може би ще представя, ако имаме още две-три седмици - 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз", каза Василев пред БНТ.

Наскоро по темата за стадионите на ЦСКА и "Левски" той обясни, че червените сами ще финансират изграждането на "Българска армия" и че пари за "Левски" няма да се дават, тъй като ако държавата отпуска средства за стадиони, те ще са за всички, а не за отделни клубове.

На въпрос за евентуалното отнемане на лиценза на БФС, той отговори: "Никога не е късно, нека не бързаме - имаме още две-три седмици пред нас".

Преди време Василев каза, че ако има правно основание, би отнел лиценза на футболния съюз въпреки последствията от това. Той принуди БФС да организира и конгреса през пролетта, за да бъде гласуван бюджетът.

"Там (във футболния съюз) нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата. Много си приличат, мисля, си даже, че в БФС нещата са по-страшни. Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитван в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в Българския футболен съюз", добави Василев.

Той си постави висока оценка за работата по разкриването на нередности в министерството на спорта. По думите му сега ММС е по-добре организирано.

"За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих критики контролирано от федерации, свързани с политически партии. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава".

Дневник