Атанас Фурнаджиев е новият президент на Българската федерация по биатлон, обявиха от организацията. На извънредно общо събрание е приета оставката на Екатерина Дафовска, а Фурнаджиев единодушно е станал член и председател на управителния съвет.

Атанас Фурнаджиев благодари за доверието и обеща да отдели достатъчно време и сили за делата на биатлона, се казва в информацията.

Фурнаджиев е дългогодишен член на ръководството на Българския футболен съюз и е управител на "Форд Мото-Пфое". Във визитката му в сайта на БФС се посочва, че е председател на съвета на директорите на варненския "Пфое мол" и управител на "КП Имобилиен", собственик на "Белведере холидей клуб" в Банско.

В средата на април Дафовска получи нов мандат начело на федерацията по биатлон. Две седмици по-късно тя подаде оставка по здравословни причини.

Развоят съвпадна по време с проблемите с министерството на спорта. Министърът Радостин Василев обяви, че федерацията трябва да възстанови близо 100 хил. лева. Отделно управлението на федерацията получи критики от бивши биатлонисти.

Дневник