Атакуващият полузащитник на "Ботев" (Пловдив) и националния отбор Тодор Неделев заяви увереност, че ще се върне към футбола на високо ниво. Той отправи благодарности за помощта и подкрепата след катастрофата в Грузия.

Неделев беше опериран след инцидента с автобусите на националния отбор в Тбилиси и прекара една седмица в неврохирургичното отделение, след което остана под лекарско наблюдение в хотел в грузинската столица. Футболистът се върна в България със санитарен самолет и продължава възстановяването си.

"Една секунда може да преобърне целият ти живот. Мечтите и плановете за бъдещето в един миг изчезват, там в мрачния тунел... Сега не се питам защо на мен, не търся вина в никого. Просто съм благодарен, че съм жив", написа Неделев във "Фейсбук".

"Няма думи, с които мога да изразя благодарността си към човека, който ми даде шанс за втори живот - проф. Шота Ингороква и екипа му. Благодаря от сърце и на д-р Бисер Бочев за навременната намеса и постоянните грижи по време и след операцията. На най-прекрасната жена на света за това, че беше неотлъчно до мен и ми вдъхна сили да премина през това изпитание. На моето семейство, което беше непрестанно в мислите ми, за любовта и подкрепата. На всички мои близки и приятели, които ми даваха кураж", продължава футболистът. Той благодари на Българския футболен съюз, на посолството в Грузия и на грузинската федерация.

"И не на последно място благодаря на всички познати и непознати хора, които ми изпращахте позитивната си енергия. Сигурен съм, че скоро ще се завърна на терена по-силен от всякога", добави Неделев.

Дневник