Българският национален отбор по волейбол направи грешна стъпка в един от "задължителните" мачове в Лигата на нациите. Воденият от Николай Желязков състав отстъпи с 2:3 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) срещу последния в класирането Австралия в София.

Дотук австралийците имаха пет загуби от пет мача, като бяха спечелили два гейма.

Българският отбор си беше поставил за цел да вземе поне две победи от четирите си срещи в София, за да може да се бори за запазване на мястото си в турнира Задачата изглеждаше изпълнима след успеха срещу Иран, но сега се усложнява.

В събота националите играят със САЩ, а в неделя - с Бразилия, като мачовете ще се излъчват по "Макс спорт 3". България остава на предпоследното място с една победа и шест точки.

Българският отбор имаше силни и слаби моменти в двубоя. Имаше период с много грешки в нападение, а след това сполучи атаката през центъра.

България успя да изравни, като взе четвъртия гейм. Тайбрекът беше много оспорван и равностоен, но австралийците използваха по-добре възможностите си.

Светослав Гоцев стана най-резултатен за българския отбор със 17 точки, а Александър Николов добави 16. За Австралия Лоренцо Поуп записа 20.

Дневник