"Левски" победи "Академия Пандев" с 3:1 в контролен мач, игран на стадион "Георги Аспарухов". Срещата беше за за трофея "Георги Соколов", който е посветен на 80-годишнината от рождението на една от емблемите на клуба, играл в него между 1958 и 1969 г.

Головете за сините вкараха новото попълнение Роналдо в шестата минута и Билал Бари, който беше точен два пъти - в 34-ата и 70-ата.

За гостите се разписа Сашко Пандев, по-малкият брат на легендата на страната Горан Пандев. Попадението падна осем минути преди края.

Съперникът на сините завърши втори в първенството на Северна Македония през миналия сезон, като се класира за участие в Лигата на конференциите.

"Левски" с Ивелин Попов, Уелтон и Роналдо в нападение, но още в деветата минута бившият капитан на националния тим се контузи и беше сменен от Бари. Три минути по-рано Роналдо беше открил след прострелно центриране на Уелтон отляво.

Бари удвои с изстрел с глава след центриране на Анте Блажевич, а второто попадение на нападателя след почивката дойде след статично положение.

До края на лятната си подготовка "Левски" ще изиграе още два мача - с "Локомотив" (София) и "Етър".

"Общо взето в атака съм доволен, но в защита трябва още доста да работим. Мисля, че през първото полувреме показахме по-интересни неща в нападение", каза Станимир Стоилов след срещата. "Ивелин Попов има мускулен проблем, може би тренировките му дойдоха в повече с оглед на това, че е имал няколко контузии една след друга.

"Добре е, че печелим символични трофеи, решихме преди всеки сезон да има купа на името на някоя легенда".

Дневник