Българските представители на "Уимбълдън" Григор Димитров и Виктория Томова започват участието си в турнира в първия състезателен ден. Бившият №3 се изправя срещу американеца Стив Джонсън, докато Томова ще играе с участващата с "уайлд кард" Даря Савил.

В България "Уимбълдън" се излъчва по Eurosport 2. Мачовете от всички кортове могат да се гледат на платформата Eurosport Player.

Двубоят на Димитров и Джонсън е четвърти в програмата на корт №12, очаква се той да стартира около или след 18 часа българско време.

Срещите на този корт започват в 13 часа с двубоя Каспер Рууд - Алберт Рамос Виньолас. След него са два женски мача: Кая Юван - Беатрис Хадад Мая и Белинда Бенчич - Киан Ван.

Димитров и Джонсън (92-ри в света) са се срещали седем пъти дотук, като българинът води с 5:2 успеха. За последно двамата играха през 2019 г. в Лос Кабос, а Димитров е в серия от 4 поредни победи.

Мачът на Виктория Томова също е четвърти, но в програмата на корт №8. Там срещите също започват в 13 часа, но два от тях са мъжки, които се играят в три от пет сета. Преди двубоя на Томова са срещите Максимилиан Мартерер - Аляж Бедене, Александра Крунич - Сораня Кърстя и Даниел Алтмайер - Микаел Имер.

Томова участва за втори път в кариерата си на "Уимбълдън". В дебюта си през 2018 г. българката стигна до втори кръг и мач със Серена Уилямс.

Дневник