"Надявам се да мога да играя на този корт още веднъж", обяви тенис легендата Роджър Федерер, който се включи в отбелязването на 100-ия юбилей от откриването на Централния корт на Уимбълдън.

Осемкратният шампион Федерер и други големи имена участваха в церемонията в Ол Ингланд Клъб, сред които Новак Джокович, Бьорн Борг, Джон Макенроу, Били Джийн Кинг, Стан Смит, Мартина Хингис, Щефан Едберг, Рафаел Надал, Маргарет Корт, Род Лейвър, Крис Евърт, Анди Мъри, Винъс Уилямс и други.

"Имах щастието да изиграя доста мачове на този корт, чувствам се странно, че сега съм тук в друга роля. Страхотно е да бъда тук с всички тези велики шампиони. Този корт ми донесе най-големите победи и най-големите загуби. Надявам се да мога да се върна още един път. Липсва ми, когато напусках този корт миналата година, знаех, че ми предстои тежка година, но не мислех, че ще ми отнеме толкова много време да се завърна. Коляното ми създава доста проблеми. Въпреки това, годината бе добра за мен, вкъщи сме щастливи", сподели Федерер по време на церемонията.

Централният корт на Уимбълдън е открит от крал Джордж V на 26 юни 1922. /БГНЕС