Датският полузащитник Кристиан Ериксен се е съгласил да премине в "Манчестър юнайтед", съобщава "Скай спортс". Според информацията той ще подпише договор за три години.

Ериксен отива на "Олд Трафорд" със свободен трансфер.

Датчанинът беше извън игра няколко месеца, след като преди година получи сърдечен арест по време на мач от европейското първенство. След това той беше опериран успешно, а в тялото му беше поставено устройство за контрол на сърдечния ритъм.

Ериксен нямаше как да продължи да играе в "Интер" заради правилата на Серия А, ограничаващи футболисти с подобни устройства в телата. След възстановяването си полузащитникът се насочи към Висшата лига, като през пролетта беше в "Брентфорд".

Той остави добри впечатления с играта си и се завърна в националния отбор на Дания. Сега Ериксен е имал предложения от "Брентфорд" и "Юнайтед". Той вече е имал досег до работата с новия мениджър на "Манчестър юнайтед" Ерик тен Хаг, тъй като тренираше с "Аякс", когато се подготвяше за връщането си в игра (миналия сезон треньорът беше начело на нидерландския шампион).

Според "Скай спортс" тъкмо възможността да е част от новия проект на "Юнайтед" под ръководството на Тен Хаг е привлякла Ериксен.

Дневник