Рафаел Надал се класира на четвъртфиналите в "Уимбълдън" след чиста победа над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп - 6:4, 6:2, 7:6 (6). Носителят на 22 титли от Големия шлем срещна неочаквани проблеми в третия сет, след като преди това беше много убедителен срещу 25-тия в света.

Срещата на Централния корт продължи близо два часа и половина.

След като губеше по един сет в първите си два мача, сега Надал записва серия от две поредни чисти победи. Надал е и в серия от 18 поредни успеха в турнирите от Големия шлем.

В следващата фаза испанецът ще срещне 11-тия в света Тейлър Фриц, който продължава без загубен сет в турнира. Американецът победи Джейсън Кублер.

Надал и Фриц се срещнаха през 2022 г. като американецът спечели на финала в Индиън Уелс. През 2020 г. испанецът победи в Акапулко. "Той играе добре, прави фантастична година. Ще бъде труден мач, но какво може да очакваш на четвъртфинал в "Уимбълдън", каза Надал.

Към четвъртфиналите продължи и Ник Кириос, който пречупи Брендън Накашима в петсетов мач, Австралиецът ще играе с Кристиан Гарин в следващата фаза.

При дамите Симона Халеп не даде шансове на четвъртата в света Паула Бадоса и я победи с 6:1, 6:2 за само 62 минути.

Дневник