Лудогорец" победи "Сутиеска" с 2:0 в първия си мач от квалификациите в Шампионската лига. Българският тим взе два гола аванс срещу шампиона на Черна гора, възползвайки се че беше домакин в първата среща между двата тима от първия предварителен кръг на турнира.

При горещо и влажно време на стадиона в Разград, тимът на Анте Шимунджа реализира късни голове, които паднаха към края на срещата.

Бразилецът Алекс Сантана се разписа в 74-ата минута, вкарвайки на празна врата. В добавеното време точен беше и влезлият от резерната скамейка Матиас Тисера.

Реваншът между двата тима е в Черна гора след седмица на 12 юли.


През първото полувреме българският шампион стигна до някои ситуации, владееше играта, но не успя да застраши сериозно вратата на черногорците. Веднъж Доминик Янков стреля високо над вратата, а единственият точен удар падна след корнер, нанесен от Игор Пластун.

След паузата ситуацията не се промени коренно, но "Лудогорец" беше по-настоятелен. Гостите изпитаха проблеми към края, когато нямаха и толкова сили. В 74-ата минута "Лудогорец" поведе с доза късмет, когато топката рикошира след корнер, вратарят на "Сутиеска" я спря, но тя попадна на пътя на Сантана, който вкара на празна врата.

В добавеното време Матиас Тисера вкара втори гол, който до голяма степен успокои българския шампион преди реванша.

Дневник