Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев са били разпитани от Главна дирекция "Национална полиция", съобщава "Спортал". Според информацията в основата са четири победи на отбора от сезон 2019-20 - в гостуванията на "Етър", "Черно море" и "Ботев" (Враца) и домакинството на "Славия".

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов заяви пред "Дневник", че не желае да коментира конкретно, но предположи, че това може да е от "нездрав интерес" от недоброжелатели на клуба. "Надявам се да не е свързано с това, че започва сезонът (в неделя). Няма абсолютно нищо, което по някакъв начин да ни притеснява или което да е свързано с обективната реалност", каза Трендафилов.

Успоредно с това Българският футболен съюз (БФС) обяви, че ЦСКА вече има възможност да картотекира нови футболисти. Това става, след като червените платиха 1.6 милиона лева стари задължения към бивши футболисти.

БФС е получил потвърждението от дисциплинарната комисия към ФИФА, с което се потвърждава изчистването на финансовите отношения към Серхио Филипе Диаш Рибейро, Нилсон Антонио да Вейга Барош и Бернардо Давид Тенгариня.

Информацията идва в момент, в който се очаква ЦСКА да започне да обявява нови играчи. Клубът вече съобщи, че работи по привличането на нападател покрай продажбата на голмайстора Жорди Кайседо в Мексико.

"И по-рано казах, че са ми нужни футболисти, които да правят разликата. Ако не успеем да намерим нужните ни хора, ще играем с младите футболисти. С тях обаче не можем да се борим да спечелим трофей. Ще ни бъде трудно, но се надявам, че ще успеем да доведем определени футболисти", каза треньорът Саша Илич след победата с 2:0 срещу "Спортист" (Своге) в последната приятелска среща преди новия сезон.

Той обясни, че е решил, че няма да използва Йоан Баи, Сони Яник Вилдсхут и Федерико Варела, защото според него целта е в отбора да има чужденци, само ако са по-добри от българите.

Дотук ЦСКА взе младежкия национал Станислав Шопов, Лазар Туфегджич и Брадли де Нойер.

ЦСКА имаше забрана да картотекира футболисти и през зимата. Тогава клубът плати 1.1 млн. лева, като впоследствие получи подкрепа и от привържениците, които започнаха да събират дарения. Ръководството на червените беше принудено да плати, след като ФИФА обяви, че клубът е спортен наследник на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА АД".

Дневник